-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.APIS NATURAL COSMETICS SP.Z O.O. ul. Łochowska 40, 85-372 Bydgoszcz, biuro@apiscosmetics.pl
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Apis Liftingujące płatki pod oczy, 1 para
Ekstremalnie skoncentrowane składniki zapewniają delikatnej skórze pod oczami idealne nawilżenie. Jeśli w kosmetykach szczególną uwagę zwracasz na pochodzenie składników, to te płatki pozytywnie Cię zaskoczą. Naturalna tkanina z włókna herbaty nasączona kwasem hialuronowym 4D skutecznie zwiększy nawilżenie Twojej skóry. Natomiast niezwykłe połączenie szwajcarskiego mrożonego wina (Ice Wine) z polisacharydami zagwarantuje efekt natychmiastowego liftingu oraz redukcji zmarszczek. Wzbogacona o ekstrakt z czerwonych alg i adaptogen z grzybów Chaga zapewni Tobie:
• Optymalne nawilżenie skóry w okolicach oczu jeszcze długo po zastosowaniu.
• Redukcję zmarszczek i efekt liftingu, który zauważysz praktycznie natychmiast po zdjęciu płatów.
• Jędrną skórę i odświeżone spojrzenie - przy jednoczesnym optymalnym odżywieniu i dotlenieniu komórek skóry.
Zastosuj je w 3 krokach:
1. Wyjmij płatki z opakowania.
2. Na oczyszczoną skórę dokładnie przyklej płatki pod oczami po czym usuń warstwę ochronną i pozostaw na 20 minut.
3. Po zdjęciu płatków delikatnie wmasuj pozostałość preparatu w skórę i poczekaj do całkowitego wchłonięcia.
Stosować 2 razy w tygodniu. Jeśli chcesz zoptymalizować działanie płatków - przed zastosowaniem schłodź je w lodówce.
Płatki są produktem jednorazowym.
KWAS HIALURONOWY 4D
to mieszanka czterech rodzajów kwasów hialuronowego: usieciowanego, acetylowanego, hydrolizowanego oraz najbardziej popularnej jego formy wielkocząsteczkowego. Tak skomponowany układ tworzy trójwymiarową sieć mającą zdolność wpływania na różne, nawet głębokie warstwy skóry. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne. Tworzy na skórze ochronny film, który zapobiega nadmiernej utracie wody w naskórku. Dodatkowo bardzo mała cząsteczka kwasu hialuronowego wchodząca w skład kompleksu, szybko i głęboko penetruje skórę, zapewniając jej pełne i błyskawicznie nawilżenie od środka oraz szybką regenerację.
Ekstrakt z czerwonej algi
Algi Koralowe Corallina Officinalis mają właściwości odnawiające, dotleniające i odmładzające skórę. Głęboko wnikają do komórek i dzięki towarzyszącym im witaminom z grupy B, witaminom E i C oraz Ꞵ-karotenowi przyspieszają ich odnowę oraz zapobiegają wiotczeniu skóry. Jednocześnie stymulują zachodzące w niej procesy metaboliczne, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i zwiększają odporność na czynniki zewnętrzne. Algi zaopatrują również skórę w proteiny, składniki mineralne oraz w aminokwasy takie, jak: alanina, asparagina, glicyna i lizyna. Stanowią istotny element NMF (Natural Moisturizing Factor) naturalnego czynnika nawilżającego, uelastyczniającego i wygładzającego, występującego w warstwie rogowej naskórka.
Adaptogen z grzybów Chaga - pochodzi z nordyckich lasów brzozowych. Składnik otrzymywany jest dzięki innowacyjnej i przyjaznej dla środowiska technologii. Dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym, wzmacnia naturalny system ochronny skóry, poprzez wzmocnienie funkcji barierowych oraz sieci mikronaczyniowej. Pomaga zmniejszyć prozapalną reakcję skóry oraz zaczerwienienia, przynosząc ukojenie zmęczonej i wrażliwej skórze.
Vin-upLift
System natychmiastowego liftingu na bazie unikalnego połączenia szwajcarskiego mrożonego wina (Ice Wine) oraz polisacharydów z gumy Tara - tworzących wiążący wilgoć szkielet. Natychmiastowe właściwości liftingujące, napinające, spłycające zmarszczki, nawilżające. Wino lodowe powstaje w wyniku częściowej fermentacji naturalnie mrożonych winogron (zbieranych po pierwszych przymrozkach), charakteryzuje się unikalnym składem i wysokim stężeniem polifenoli (silne działanie antyoksydacyjne).